Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

1/10/11

Πώς να μειώσετε έως και 50% το ύψος της μηνιαίας δόσης σας σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες

Ψαλίδι ακόμα και πάνω από 50% στις δόσεις των δανείων τους μπορούν να εξασφαλίσουν όσοι καταφέρουν να αξιοποιήσουν τα προγράμματα μεταφοράς οφειλών και αναχρηματοδότησης των τραπεζών. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διαθέτουν μια σειρά από νέα προϊόντα και λύσεις για την ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών δίνοντας έμφαση σε δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους και ανέργους. Μάλιστα, πέρα από τη μείωση στα επιτόκια και την αύξηση της διάρκειας, που αποτελούν κλασικές πρακτικές, οι δανειολήπτες σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να διαπραγματευθούν ακόμη και «κούρεμα» ενός μέρους των οφειλών τους, στην περίπτωση για παράδειγμα που μπορούν να αποπληρώσουν τις υπόλοιπες.

Υπό κανονικές συνθήκες πάντως στα στεγαστικά δάνεια, ανάλογα με την τράπεζα και τον τύπο του δανειολήπτη, προσφέρουν:

• Μείωση της μηνιαίας δόσης του δανείου στο μισό για διάστημα έως και τρία χρόνια, με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου.
• Πληρωμή μόνο τόκων για χρονικό διάστημα μέχρι και πέντε χρόνια με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Με το μέτρο αυτό επιτυγχάνεται μείωση της μηνιαίας καταβολής έως και 65%.
• Αύξηση διάρκειας δανείου έως και 12 έτη με μέγιστη συνολική διάρκεια τα 40 έτη (με προϋπόθεση ότι το επιτρέπει η ηλικία του δανειολήπτη ή των εγγυητών του δανείου).
• Δυνατότητα συνολικής συγκέντρωσης των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε ένα νέο δάνειο, με νέα προσημείωση στο ακίνητο για το οποίο έχει δοθεί το στεγαστικό δάνειο.
• Αναστολή καταβολής δόσεων έως 24 μήνες.

Στα καταναλωτικά δάνεια, αντίστοιχα, προσφέρουν:

• Συγκέντρωση όλων των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε ένα νέο δάνειο με προσημείωση ακινήτου και διάρκεια έως 20 χρόνια ή χωρίς εξασφάλιση και διάρκεια έως 15 χρόνια (ανάλογα με το ποσό του δανείου).
• Πληρωμή μόνο τόκων για χρονικό διάστημα μέχρι και τρία χρόνια με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Με το πρόγραμμα αυτό ο πελάτης μπορεί να μειώσει τη δόση του έως και 55%.
• Δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής τους κατά 50%, με συνολική διάρκεια έως 36 μήνες.

Κοινό χαρακτηριστικό σχεδόν όλων των παραπάνω προϊόντων και δυνατοτήτων είναι ότι εστιάζονται στη μείωση της δόσης για τον πελάτη, η οποία μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 50%. Βέβαια, αυτό κατά κανόνα σημαίνει και περισσότερους τόκους, μια και η μείωση της δόσης προκύπτει από αύξηση της διάρκειας του δανείου, ακόμη και αν το επιτόκιο πέσει σε σχέση με την αρχική οφειλή. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η αναχρηματοδότηση προβλέπει διαπραγμάτευση ανάμεσα στην τράπεζα και τον πελάτη, προκειμένου ο τελευταίος να εξασφαλίσει μια δόση που θα του επιτρέψει να ανταποκριθεί στις οφειλές του, ακόμη και μετά τη μείωση του εισοδήματος.

Πηγή: www.eisodima.gr

Οι ενδιαφερόμενοι για ρύθμιση οφειλών, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: