Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

10/10/17

8 ιδέες για να κάνετε επιχείρηση με έδρα το σπίτι σας

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση από το σπίτι σας, οι επιλογές που έχετε είναι πάρα πολλές.

Η έναρξη μιας επιχείρησης από το σπίτι είναι εφικτή για οποιονδήποτε θέλει να ρισκάρει και να δουλέψει σκληρά.

Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι μπορούν να ακολουθήσουν δύο με τρεις διαφορετικές καριέρες κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

Συνήθως εκείνοι που αφήνουν μια καριέρα του «παραδοσιακού» ωραρίου των 9.00 – 17.00, συνήθως σκέφτονται ότι η δεύτερη ή η τρίτη επαγγελματική τους προσπάθεια θα είναι από το σπίτι τους.

Παρακάτω θα δείτε μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε τη δική σας δουλειά με μικρό κεφάλαιο και έδρα το σπίτι σας:

1. Personal Trainer

Οι σύγχρονοι ρυθμοί της δουλειάς και γενικότερα της ζωής έχουν κάνει το personal training ως μια ευέλικτη επιλογή άσκησης. Τέτοιου είδους άσκηση δεν χρειάζεται γυμναστήριο αφού γίνεται άνετα και στο σπίτι.

Για όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον χώρο του Fitness στην Ελλάδα, η μοναδική κρατικά αναγνωρισμένη επιλογή δεν είναι άλλη από τα γνωστά σε όλους ΤΕΦΑΑ.

Ωστόσο, υπάρχουν ιδιωτικά ινστιτούτα, τα οποία προσφέρουν ευρεία γκάμα διαθέσιμων μαθημάτων σε τομείς που αφορούν το Fitness, συνήθως σε εξάμηνους κύκλους μαθημάτων.

Τα διπλώματα που παρέχουν, αν και δεν αναγνωρίζονται από το κράτος, μπορούν να αποτελέσουν βάση για την επαγγελματική εξέλιξη των ενδιαφερόμενων, σε τομείς όπως το personal και το group training και στηρίζονται τόσο σε θεωρητική όσο και σε πρακτική άσκηση.

2. Νταντά

Η φροντίδα ενός παιδιού, είτε πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο, είτε απλά για ένα άλλο παιδί, απαιτεί εκπαίδευση, υπομονή, προσαρμοστικότητα και οργάνωση.

Υπάρχουν πολλά σεμινάρια, ώστε να μάθετε τα βασικά της φροντίδας ενός παιδιού και παράλληλα να αποκτήσετε και πιστοποίηση.

Ωστόσο, για να σας προτιμήσουν οι γονείς θα ήθελαν να γνωρίζουν αν έχετε ξαναδουλέψει, για αυτό μη χάνετε χρόνο και αρχίστε να κρατάτε τα παιδιά των φίλωνν σας, όποτε αυτοί σας το ζητήσουν.



3. Υπηρεσίες επιχειρηματικών πλάνων

Το επιχειρηματικό σχέδιο αποτελείται από το κείμενο και διάφορους οικονομικούς πίνακες.

Αυτό μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας και να παραδώσετε το σχέδιο στην επιχείρηση που σας το ζήτησε.

Προϋποθέτει βεβαίως να έχετε τις ανάλογες σπουδές, οι οποίες θα σας αποφέρουν αξιόλογα κέρδη ακόμα και από το σπίτι.

4. Consulting (στον τομέα σας)

Σύμφωνα πάντα με τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε πελάτη, προτείνετε υπηρεσίες προσαρµοσµένες στις ανάγκες του, παρακολουθώντας την αποτελεσµατική εφαρµογή τους.

Το σχέδιο ξεκινά από την αρχή και βήμα βήμα βλέπετε την εξέλιξή του.

Θέλει μεθοδικότητα και χρόνο, αλλά δεν απαιτείται κάποιος συγκεκριμένος χώρος εργασίας.

5. Λογιστική

Κάποιες επιχειρήσεις για να εξοικονομήσουν χρήματα αναθέτουν λογιστικές εργασίες σε εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι είναι άτομα με εμπειρία, συνήθως ορκωτοί λογιστές, λαμβάνοντας ένα σταθερό εισόδημα.

Ακόμα και εάν δεν ασχολείστε με εταιρικά λογιστικά θα μπορείτε μέσα από την βολή του σπιτιού σας να φτιάχνετε φορολογικές δηλώσεις ή να εξυπηρετείτε τους πελάτες σας τακτοποιώντας οι ίδιοι τις υποχρεώσεις τους στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σαφώς και χρειάζεται να έχετε το αντίστοιχο πτυχίο σπουδών.

6. Web Design

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμοί συνειδητοποιούν ότι πρέπει να έχουν ιστοσελίδες της εταιρίας τους.

Πραγματικά, μια τέτοια ενασχόληση θα σας αποφέρει πολλά κέρδη.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα εξοπλισμένο γραφείο στο σπίτι σας και αρκετή... ησυχία.

7. Φροντίδα ηλικιωμένων

Η άνοδος του ποσοστού των ηλικιωμένων έχει σαν συνέπεια την αύξηση της ζήτηση παροχής υπηρεσιών φροντίδας για τις ανάγκες τους.

Οι συνήθεις υπηρεσίες που παρέχονται είναι: μεταφορά ηλικιωμένου, καθαρισμός σπιτιού, χορήγηση φαρμάκων, συντροφιά.

Η συγκεκριμένη απασχόληση είναι καταλληλότερη για νοσηλευτές, αφού οι ηλικιωμένοι έχουν συνήθως ανάγκη και φροντίδας για την υγεία τους.

8. Φωτογραφία

Αν είστε λάτρης της φωτογραφίας και έχετε εμπειρία στη λήψη φωτογραφιών τότε μπορείτε να το δείτε και ως επαγγελματική ενασχόληση δουλεύοντας ως φωτογράφος γάμου και εκδηλώσεων.

Υπάρχει και η εναλλακτική να πουλήσετε τις φωτογραφίες τοπίων που βγάζετε σε ιστοσελίδες-τράπεζες φωτογραφιών.

Εκεί θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε ως χρήστες και ακολουθήσετε τα βήματα ταυτοποίησης που απαιτούνται. όταν οι υπεύθυνοι δούνε το υλικό που θα τους στείλετε, κρίνουν αν είναι κατάλληλες για την «τράπεζά» τους και στην συνέχεια, τις καθιστούν διαθέσιμες στον ιστό προς αγορά, για περιοδικά, sites, διαφημιστικά γραφεία κλπ, και κάθε φορά που μια φωτογραφία σας πωλείται, λαμβάνετε ένα ποσοστό.

Πηγή: eisodima.gr