Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

19/1/11

Σε διαβούλευση η δράση «Εναλλακτικός τουρισμός»

Σε διαβούλευση τίθεται μέχρι τις 28 Ιανουαρίου η πράξη «Εναλλακτικός τουρισμός», ύψους 20 εκατ. ευρώ, η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η πράξη αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού και ειδικότερα στα πεδία του αθλητικού, του πολιτιστικού, του θαλάσσιου, του γαστρονομικού και του τουρισμού υπαίθρου, υγείας και ευεξίας.

Η επίσημη προκήρυξη της πράξης αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου, μετά την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων της διαβούλευσης, ενώ μέσα στο α'Α εξάμηνο του 2011 προγραμματίζεται και η προκήρυξη της συμπληρωματικής πράξης «Εναλλακτικός τουρισμός για νέες επιχειρήσεις», με εθνική εμβέλεια, προϋπολογισμού επιπλέον 8.000.000 ευρώ.

Η πράξη αφορά επιχειρήσεις που λειτουργούν πριν από την 1η Ιανουαρίου 2010. Οι επιλέξιμες κατηγορίες δραστηριοτήτων που προβλέπονται από τον οδηγό εφαρμογής είναι οι ακόλουθες: α) πλωτές μεταφορές, β) καταλύματα, γ) υπηρεσίες εστίασης, δ) δραστηριότητες ενοικίασης και εκμίσθωσης, ε) δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων, οργανωμένων ταξιδιών και στ) υπηρεσίες εκμίσθωσης εξοπλισμού θαλάσσιων σπορ κ.λπ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανά επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται σε 15.000 - 400.000 ευρώ, ενώ η δημόσια χρηματοδότηση θα αποτελεί το 40% του σχεδίου, με ειδική προσαύξηση επιπλέον 5% στις περιπτώσεις των μικρών νησιών (με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων).

Οι προτάσεις που δύνανται να χρηματοδοτηθούν αφορούν την προμήθεια συστημάτων και εξοπλισμού για την άσκηση της εναλλακτικής τουριστικής δραστηριότητας, τη διαμόρφωση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και χώρων άμεσα συνδεδεμένων με την ανάπτυξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας, τον σχεδιασμό, προγραμματισμό και υλοποίηση ενεργειών προβολής και προώθησης των εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων και τέλος την ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας.

Το κείμενο της διαβούλευσης έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.visitgreece.gr, www.yppo.gr, www.espa.gr, www.antagonistikotita.gr και www.efepae.gr, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση eysded@mintour.gr.

Πηγή: www.eisodima.gr





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: