Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

16/3/11

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου το πρόγραμμα επιδότησης κτηνοτρόφων

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα παραμείνει ανοιχτή η προκήρυξη για αιτήσεις αγροτών που αφορούν τα μικρά σχέδια βελτίωσης, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 50 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη δράση αφορά την ενίσχυση επενδύσεων συνολικού επιλέξιμου κόστους έως 50.000 ευρώ και είναι στοχευμένη σε υπάρχουσες αιγοπροβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις με πρωταρχικό στόχο τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής γάλακτος ως προς τις συνθήκες της υγιεινής της άμελξης.

Ο προϋπολογισμός του προ-γράμματος ως προς τη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ και η εκτίμηση του κόστους των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν ανέρχεται περίπου στα 100 εκατ. ευρώ. Εως σήμερα στη δράση για τα μικρά σχέδια βελτίωσης έχουν ενταχθεί περί τις 530 αιτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 23 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα χρη-ματοδότησης για επιπλέον αιτήσεις.

Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για τους αιγοπροβατοτρόφους που θέλουν να χρηματοδοτηθούν για σχέδια βελτίωσης έως 50.000 ευρώ, θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι το τέλος του μήνα. Επιλέξιμες θα είναι οι αιγοπροβατοτροφικές μονάδες με μέγεθος τουλάχιστον τα 145 αιγοπρόβατα, όπως η δυναμικότητά τους έχει δηλωθεί στην τελευταία οριστικοποιημένη ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης του 2009.

Επιλέξιμες επενδύσεις είναι οι εξής:

• Αμελκτική μηχανή. Η αγορά αμελκτικής μηχανής είναι υποχρεωτική.
• Η κατασκευή-ανακατασκευή ή η επέκταση ή η διαμόρφωση υπάρχοντος χώρου σε αμελκτήριο με ή χωρίς αίθουσα γάλακτος και μηχανημάτων, WC. Επίσης η αγορά πλατφόρμας αποκλειστικά για την τοποθέτηση σε αυτήν αμελκτικού συγκροτήματος.
• Η αγορά εξοπλισμού ψύξης γάλακτος (παγολεκάνη).
• Η αγορά μηχανών γαλουχίας αιγοπροβάτων.
• Η αγορά ηλεκτρογεννήτριας για τη λειτουργία του εξοπλισμού της εκμετάλλευσης.
• Η αγορά παρασκευαστηρίου ζωοτροφών, αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών των ζώων της μονάδας, αποτελούμενου από ζυγιστικό, σπαστήρα και αναμεικτήρα, συνολικής δυναμικότητας μέχρι ενός τόνου ανά ώρα.
• Η αγορά και εγκατάσταση μέχρι 3 σιλό συνολικής χωρητικότητας έως 40 κυβικών μέτρων.
• Η κατασκευή αποθηκευτικών χώρων θερμοκηπιακού εγκεκριμένου τύπου για ζωοτροφές εμβαδού μέχρι 500 τετραγωνικών μέτρων.
• Η κατασκευή μικρού βιολογικού καθαρισμού.
• Η αγορά και εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Τα λοιπά χαρακτηριστικά του προγράμματος, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αποτελεσματικότητα και την ταχεία διεκπεραίωση από την πλευρά των υπηρεσιών, έχουν ως εξής: Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω των δικτυακών τόπων http://msb.agrotikianaptixi.gr, http://www.agrotikianaptixi.gr και http://www.minagric.gr.

Θα ακολουθεί η αποστολή των εγκρίσεων στους δικαιούχους. Το χρονικό διάστημα που θα παρέχεται στον επενδυτή για υλοποίηση του προγράμματος δεν θα μπορεί να ξεπερνά τους 15 μήνες.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με στόχο τη διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και ταχεία διεκπεραίωση των αιτήσεων των υποψηφίων από την πλευρά των υπηρεσιών, καθώς προβλέπει ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, on line προαξιολόγηση με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων του επενδυτή με τα επίσημα αρχεία των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, ώστε με την υποβολή της αίτησης ο υποψήφιος επενδυτής να γνωρίζει αν είναι επιλέξιμος για το πρόγραμμα.

ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητας στο 210-5275271, αλλά και στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr.

Πηγή: www.eisodima.gr

Οι ενδιαφερόμενοι για επιδότηση, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: