Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

2/4/11

Έως τέλος Μαΐου η υποβολή προτάσεων για την 1η περίοδο του νέου επενδυτικού νόμου

Aπό την έκδοση των αναγκαίων προεδρικών διαταγμάτων και έως το τέλος Μαΐου θα διαρκέσει τελικώς η πρώτη περίοδος υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου 3908/2011.

Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παρατείνεται έως το τέλος Μαΐου η σχετική προθεσμία που, σύμφωνα με τον νόμο, έληγε στο τέλος Απριλίου.

Αιτία της παράτασης είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης των δύο προεδρικών διαταγμάτων εφαρμογής του νόμου, ο οποίος προέβλεπε ότι τα επενδυτικά σχέδια θα υποβάλλονται κάθε χρόνο τους μήνες Απρίλιο και Οκτώβριο. Ως εκ τούτου με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα υποβολής επενδυτικών σχεδίων από την ημέρα ισχύος των δύο προεδρικών διαταγμάτων και έως το τέλος Μαΐου. Αυτό βεβαίως θα ισχύσει μόνο για την πρώτη περίοδο και για το πρώτο έτος εφαρμογής του νόμου. Eτσι η επόμενη περίοδος υποβολής επενδυτικών σχεδίων παραμένει ο Οκτώβριος.

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επερώτησης της Ν.Δ. για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, τα δύο προεδρικά διατάγματα θα έχουν υπογραφεί ως τη Δευτέρα.

Με το προεδρικό διάταγμα ορίζονται η διαδικασία υποβολής, προελέγχου και αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων, οι όροι και οι προϋποθέσεις για καταβολή της προκαταβολής και του υπόλοιπου της επιχορήγησης προς τα εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια, ζητήματα που αφορούν την ίδια συμμετοχή για ατομικές επιχειρήσεις, εταιρίες και συνεταιρισμούς, καθώς και ο ρόλος των γραφείων εξυπηρέτησης επενδυτών στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Σημειώνεται ότι με την πρώτη προκήρυξη του νέου επενδυτικού νόμου θα ενισχυθούν ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια με 4,2 δισ. ευρώ. Αυτά επιμερίζονται ως εξής: 3 δισ. ευρώ φοροαπαλλαγές και 1,2 δισ. ευρώ επιδοτήσεις, από τις οποίες 900 εκατ. ευρώ θα πάνε σε επενδυτικά σχέδια του καθεστώτος περιφερειακής συνοχής, 100 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις του καθεστώτος τεχνολογικής ανάπτυξης, 150 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις του καθεστώτος νεανικής επιχειρηματικότητας και 50 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις του καθεστώτος συνέργειας και δικτύωσης.

Πηγή: http://www.eisodima.gr/





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: