Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

22/9/11

Ποιες αλλαγές έρχονται στα δάνεια του ΟΕΚ

Στην εξυγίανση και ριζική τροποποίηση των πάσης φύσεως στεγαστικών προγραμμάτων του, προχωρά ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (OEK) προκειμένου να λαμβάνονται υπόψη και οι πραγματικές ανάγκες των δικαιούχων και τα οικονομικά περιθώρια του ΟΕΚ.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες απόφαση από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Κουτσούκο για τη μετατροπή των πάσης φύσεως στεγαστικών προγραμμάτων του ΟΕΚ σε προγράμματα ορισμένης χρονικής διάρκειας ως προς την υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων. Εφεξής, ο προσδιορισμός των προγραμμάτων, οι διαθέσιμοι πόροι κατά πρόγραμμα και το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων, θα υλοποιούνται μετά από σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ύστερα από γνώμη του ΔΣ του ΟΕΚ.

Όπως τονίζει, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, βρίσκεται ήδη στο στάδιο της τελικής διαμόρφωσης το νέο πλαίσιο των όρων και των προϋποθέσεων του δανειοδοτικού προγράμματος του ΟΕΚ ώστε «να συνυπάρχει το κοινωνικό πρόσωπο του ΟΕΚ με τη βιωσιμότητα του», να σταματήσουν «στρεβλώσεις του παρελθόντος στο σύστημα», «να ισχύουν ενιαίοι και αντικειμενικοί κανόνες αντιμετώπισης των δικαιούχων» και να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Ο κ. Κουτρουμάνης ενημερώνει επιπλέον ότι το ΔΣ του ΟΕΚ έχει ήδη συζητήσει ποιες θα είναι οι ομάδες των δικαιούχων στους οποίους απευθύνονται προγράμματα του ΟΕΚ, η μοριοδότηση ανά πρόγραμμα με βασικό παράγοντα το πλήθος των ενσήμων, η αλλαγή των όρων και των προϋποθέσεων παροχής στεγαστικής συνδρομής, η εισαγωγή νέων προγραμμάτων στεγαστικής συνδρομής και ο αυστηρός καθορισμός των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Οργανισμού.

Πηγή: www.eisodima.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: