Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

1/10/11

Νέο στεγαστικό πρόγραμμα του ΟΕΚ από τον Οκτώβριο

Στην ενεργοποίηση στεγαστικού προγράμματος 100 εκατ. ευρώ προχωρά η διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Kατοικίας, κατόπιν απόφασης που έλαβε χθες η διοίκησή του.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει εντός του Οκτωβρίου μετά την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να ξεκινήσει ξανά η χορήγηση δανείων για επισκευή και αγορά ή ανέγερση κατοικιών από κεφάλαια του ΟΕΚ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα εν λόγω δάνεια απευθύνονται συνολικά σε περίπου 3.500 οικογένειες.

Στο μεταξύ το Δ.Σ. του οργανισμού θα συνεδριάσει εκ νέου τις επόμενες ημέρες προκειμένου να αποφασίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των δανείων, οι οποίοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια.

Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού έδωσε λύση για τους δικαιούχους που είχαν πάρει στεγαστικά δάνεια επιδότησης επιτοκίου μέσω τραπεζών και επιθυμούσαν να κάνουν επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου τους. Ειδικότερα μέχρι σήμερα χιλιάδες δικαιούχοι ζητούσαν από τις τράπεζες να επιμηκύνουν το δάνειό τους, αλλά δεν μπορούσαν. Με την εισήγηση όμως τώρα του δ.σ. και την απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη θα μπορούν οι δικαιούχοι αυτοί να πάνε στην τράπεζα και να διαπραγματευτούν την επιμήκυνση αποπληρωμής τους δανείου τους.

Τα προγράμματα που αναμένεται να μείνουν «παγωμένα» είναι αυτά της επιδότησης επιτοκίου, καθώς εμπλέκονται και οι τράπεζες, οι οποίες σε αυτή τη δύσκολη οικονομική φάση δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν. Να σημειωθεί ότι τα διαθέσιμα του ΟΕΚ αναμένεται μέχρι το τέλος του 2012 να φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων καλύπτουν τις ανάγκες των δικαιούχων.

Πηγή: www.eisodima.gr

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: