Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

17/11/11

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις επιδοτήσεις για νέους αγρότες

Κάποιος που εντάσσεται στο πρόγραμμα νέων αγροτών αναλαμβάνει -μαζί με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ του- μια σειρά από υποχρεώσεις όπως η για 10 (συνήθως) χρόνια ιδιότητά του ως αγρότη.

Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα του ατόμου αυτού που καλείται νέος αγρότης θα πρέπει να προέρχονται κατά 50,1% από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις του ή, αλλιώς, αν έχει εισόδημα και από άλλες δραστηριότητες, θα πρέπει να δηλώνει αγροτικό εισόδημα μεγαλύτερο από αυτές. Στην περίπτωση που ο όρος αυτός παραβιαστεί, ο νέος αγρότης καλείται να επιστρέψει την όποια επιδότηση έχει λάβει και χάνει την ιδιότητα αυτή. 'Η, εναλλακτικά, δηλώνει ψευδώς μεγαλύτερο αγροτικό εισόδημα μόνο και μόνο για να μην απολέσει την ιδιότητα του νέου αγρότη.

Συμπερασματικά: Η ένταξη στην ιδιότητα του νέου αγρότη δεν είναι ανάλογη του νέου ελεύθερου επαγγελματία από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ διότι οι δεσμεύσεις είναι και μεγαλύτερες σε χρονικό διάστημα και συνεχείς. Η επιδότηση προς νέους αγρότες αφορά την ιδιότητά τους αυτή καθαυτή και δεν εξαρτάται ως ύψος επιχορήγησης με το είδος της αγροτικής παραγωγής με την οποία θα ενασχοληθούν. Βεβαίως, αν μία συγκεκριμένη παραγωγή επιδοτείται, τότε η επιδότηση αφορά ξεχωριστά ως ποσό την παραγωγή και όχι την ιδιότητα του νέου αγρότη.

Αυτό το χρονικό διάστημα δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ενεργό και αναμένεται να ξεκινήσει δράση για τους νέους αγρότες τον Ιανουάριο του 2012. Με δεδομένο ότι δεν θα έχουμε κοσμογονικές αλλαγές στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα.

Πηγή: www.eisodima.gr

Οι ενδιαφερόμενοι για αγροτικές επιδοτήσεις, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: