Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

4/12/11

Χρηματοδοτική δράση του ΕΣΠΑ για mall μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ανάσα στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση μέσα από ειδική χρηματοδοτική δράση του ΕΣΠΑ που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας πρόκειται να ενισχύσει τους εμπορικούς συλλόγους και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ώστε σε συνεργασία με τους δήμους να δημιουργήσουν τα δικά τους mall. Τα ανοικτά εμπορικά κέντρα που έρχονται σαν απάντηση στα mall των μεγάλων της αγοράς.

Εμπορικοί δρόμοι με κατάλληλες παρεμβάσεις είναι δυνατό να μεταμορφωθούν και να δώσουν την εικόνα ενιαίων αγορών. Εργα όπως ανάπλαση πεζοδρομίων, σκέπαστρα, infokiosk, σημεία WiFi, χώροι απασχόλησης παιδιών, χώροι στάθμευσης θα αναβιώσουν τις εμπορικές πιάτσες δίνοντας την αίσθηση στον καταναλωτή πως βρίσκεται σε ένα μεγάλο εμπορικό πάρκο.

Το πρόγραμμα που ετοιμάζει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός θα έχει προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά οι εμπορικοί σύλλογοι μπορούν να κάνουν:

- Για παράδειγμα, να εκδώσουν ενιαία κάρτα αγορών καταναλωτή (loyalty schemes) με πόντους αγορών και εκπτώσεις (στην οποία θα συμμετέχουν εμπορικά καταστήματα, καφετέριες, επιχειρήσεις στάθμευσης, παιδότοποι κλπ.).
- Οργανωμένες ενέργειες μάρκετινγκ.
- Οργανωμένη και συστηματική προώθηση, προβολή κι επικοινωνία των επιχειρήσεων της εμπορικής περιοχής που συμμετέχουν στη δράση.
- Δραστηριότητες που συνδυάζουν το αγοραστικό όφελος με την ψυχαγωγία με πολιτιστικό ή κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα (π.χ. street events, social events).

Πηγή: www.eisodima.gr

Financial Solutions: Οι ειδικοί στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις! Τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: