Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

8/2/12

Ενίσχυση 4 εκατ. € για παραγωγούς γεωργικών προϊόντων

Ζεστό χρήμα συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ για τις ομάδες παραγωγών φέρνει πρόγραμμα ενίσχυσης των αγροτών που θέτει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων την 30ή Απριλίου του 2012, από την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινά η κατάθεση των φακέλων από ομάδες παραγωγών για την ένταξή τους στο Μέτρο 133 «Δραστηριότητες ενημέρωσης και προώθησης».

Το μέτρο αποσκοπεί στην παροχή στήριξης σε ομάδες παραγωγών που παράγουν προϊόντα ποιότητας, με στόχο τόσο την ενημέρωση των καταναλωτών σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα και τις προδιαγραφές των προϊόντων αυτών όσο και την προώθησή τους.

Το σύνολο της δημόσιας δαπάνης για την πρόσκληση ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ.

Συμμετοχή 30%
Για τη συμμετοχή στο μέτρο προβλέπεται και ιδιωτική συμμετοχή, η οποία ανέρχεται στο 30% του επιλέξιμου προϋπολογισμού κάθε επιχειρηματικού σχεδίου. Το μέγιστο ποσό επιλέξιμου προϋπολογισμού ανά δικαιούχο ομάδα παραγωγών ανέρχεται σε 100.000 ευρώ και η αντίστοιχη δημόσια δαπάνη σε 70.000 ευρώ.

Δικαιούχοι του μέτρου είναι ομάδες παραγωγών γεωργικών προϊόντων. Ως ομάδα παραγωγών νοείται μια οργάνωση οποιασδήποτε νομικής (φορολογικής) μορφής τα μέλη της οποίας είναι δικαιούχοι του Μέτρου 132 του ΠΑΑ «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων». Κάθε επιλέξιμη ομάδα παραγωγών θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον πέντε μέλη.

Επαγγελματικές ή/και διεπαγγελματικές οργανώσεις που αντιπροσωπεύουν έναν ή περισσότερους τομείς δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ομάδες παραγωγών.

Πηγή: eisodima.gr

Financial Solutions: Οι ειδικοί στις αγροτικές επιδοτήσεις και εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: