Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

7/6/12

Στον νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών και τα δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Σημαντική Απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών που εντάσσει και τα δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στο Νόμο 3869/2010 «Νόμος Κατσέλη» περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών, δίνει μια σημαντική ανάσα βοήθειας για Δημοσίους υπαλλήλους που είδαν τα τελευταία χρόνια να μειώνεται δραστικά το εισόδημά τους ή η σύνταξή τους.

Μέχρι σήμερα για άγνωστο λόγο τα ειρηνοδικεία εξαιρούσαν από την ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών (καταναλωτικά και στεγαστικά) με βάσει τον νόμο 3869/2010 (Νόμο Κατσέλη) τα χρέη των του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων αφήνοντας έτσι τους οφειλέτες εγκλωβισμένους στους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει με το Ταμείο.

Η απόφαση όμως με αριθμό 102/Φ436/2012 του Ειρηνοδικείου Αθηνών πολύ σωστά διασαφηνίζει ότι οι απαιτήσεις του Τ.Π.Δ. πρέπει να ρυθμίζονται με βάση τον νόμο 3869/2010 καθώς ελλείπει διάταξη που να το εξαιρεί ρητά. Πρόκειται, πράγματι, για μια μεγάλη δικαστική απόφαση η οποία ανοίγει το δρόμο και για άλλες θετικές για τους δανειολήπτες αποφάσεις ώστε να απαλλαγούν από τις δυσβάσταχτες δόσεις του Τ.Π.Δ., οι οποίες μάλιστα, παρακρατούνται απευθείας από το συνεχώς μειούμενο εισόδημά τους.


Financial Solutions: Η εταιρία με την απόλυτη Νομική εξειδίκευση και αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό της αναλαμβάνει την ευνοϊκή ρύθμιση των δανείων – Μικροεπισκευών και βελτιώσεων των 20.000 ευρώ - ή το ενυπόθηκο επισκευαστικό για Δημοσίους υπαλλήλους πανελλαδικά. Τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: