Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

5/10/12

Έως τέλος Οκτωβρίου η υποβολή προτάσεων για τον επενδυτικό νόμο

Άρχισε από την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα η προθεσμία υποβολής προτάσεων για ένταξη επενδύσεων στον υφιστάμενο επενδυτικό νόμο.

Συγκεκριμένα, το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του επενδυτικού νόμου 3908/11 είναι διαθέσιμο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το επενδυτικό τους σχέδιο στο πλαίσιο των γενικών καθεστώτων του ν. 3908/11 από την 1η έως και την 31η Οκτωβρίου 2012.

Μέσω του www.ependyseis.gr και των Γραφείων Εξυπηρέτησης Επενδυτών –που λειτουργούν σε όλη τη χώρα– οι επενδυτές μπορούν να ενημερώνονται για τις διαδικασίες ηλεκτρονικής και έντυπης υποβολής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αλλά και για τις λεπτομέρειες επιλεξιμότητας δραστηριοτήτων και δαπανών στο πλαίσιο των γενικών καθεστώτων του ν. 3908/11.

Για το έτος 2012 θα διατεθούν 2,7 δισ. ευρώ υπό τη μορφή φοροαπαλλαγών και 1 δισ. ευρώ υπό τη μορφή επιχορήγησης ή/και επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).
Οι επενδυτές μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών της ΓΔΙΕ για παροχή πρόσθετων διευκρινίσεων σχετικά με το πρόγραμμα, αλλά και στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών των περιφερειών της χώρας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που θα ισχύσει ο ν. 3908/11 καθώς έχουν ήδη δοθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοθετικές παρεμβάσεις που τροποποιούν τα κίνητρα του επενδυτικού νόμου. Το νέο καθεστώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θα ισχύσει από το 2013.

Πηγή: eisodima.gr


Financial Solutions: Οι ειδικοί στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και επενδυτικών σχεδίων. Τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: