Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

28/1/13

Παράταση για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα»

Κατόπιν έκδοσης σχετικού ΦΕΚ (3571/31.12.2012), εισάγονται σημαντικές διευκολύνσεις στο Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα», ενώ τίθεται σε ισχύ και παράταση στη διάρκεια υλοποίησης των έργων, κατόπιν αιτημάτων αρκετών εξαγωγικών επιχειρήσεων, που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία λήξης των έργων και υποβολής αιτημάτων ολοκλήρωσης είναι πλέον η 7/09/2013, με τις ενταγμένες επιχειρήσεις να διατηρούν το δικαίωμα για επιπλέον 6 μήνες (εφόσον το αίτημα υποβληθεί 1 μήνα το αργότερο πριν την 7/08/2013) κι έχει ήδη ολοκληρωθεί το 30% της επένδυσης).

Σε ότι αφορά τις αλλαγές για τη διευκόλυνση υλοποίησης των επενδυτικών έργων, με τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, του Υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Αθ. Σκορδά, εφεξής:

1) Είναι δυνατή η υποβολή δύο αιτημάτων ενδιάμεσου ελέγχου μετά την εκτέλεση τουλάχιστον του 30% του συνολικού οικονομικού αντικειμένου – συμπεριλαμβανομένων προκαταβολών έως το 30% του συνολικά επιχορηγούμενου εγκεκριμένου προϋπολογισμού.
Ουσιαστικά, μπορούν πλέον να πιστοποιηθούν και τιμολόγια τα οποία δεν είναι πλήρως εξοφλημένα κατά τον ενδιάμεσο έλεγχο, ή πληρωμές που αντιστοιχούν σε προκαταβολές αρκεί οι πληρωμές αυτές να μη ξεπερνούν το 30% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.
Η δυνατότητα για υποβολή αιτήματος από το 30% θα είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά όταν η αρμόδια για το Πληροφοριακό Σύστημα υπηρεσία (ΜΟΔ) προχωρήσει στην ανάρτηση του σχετικού αιτήματος.

2) Σε περίπτωση που κατά την ολοκλήρωση του έργου δεν είναι διαθέσιμη η εν ισχύ άδεια λειτουργίας, θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να υπάρχει σχετική βεβαίωση των αρμοδίων υπηρεσιών ότι έχει υποβληθεί σχετικός φάκελος για την ανανέωση της ή την έκδοση νέας αδείας. Η νέα ή ανανεωμένη άδεια (που θα περιλαμβάνει τον εξοπλισμό της επένδυσης) είναι υποχρεωτικό να προσκομισθεί στο φορέα το αργότερο μέχρι και 6 μήνες από την ολοκλήρωση του έργου.


Financial Solutions: Οι ειδικοί στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και επενδυτικών σχεδίων. Τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: