Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

2/11/11

Επιχορηγήσεις για αγρότες και κτηνοτρόφους

"Τρέχει" το πρόγραμμα για την ενίσχυση επενδύσεων στον χώρο της μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων. Μικρομεσαίοι που θέλουν να επενδύσουν υιοθετώντας καινοτομικό τεχνολογικό εξοπλισμό βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα των προϊόντων τους, μπορούν να επιδοτηθούν υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.

Όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος, έχουν ως εξής:

Η Πράξη «Ενίσχυση επενδύσεων στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων μέσω υιοθέτησης και ανάπτυξης καινοτομιών και τεχνολογικού εξοπλισμού, βελτίωση της ποιότητας καθώς επίσης και της υγιεινής και της ασφάλειας», αφορά επενδύσεις που :

Διευκολύνουν τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό της μεταποίησης και εμπορίας των πρωτογενών γεωργικών προϊόντων με τρόπο που εξυπηρετεί την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της προστιθέμενης αξίας τους.

Συμβάλλουν στην επίτευξη στόχων όπως :
1. Προσανατολισμό παραγωγής
2. Βελτίωση επιχειρησιακής λειτουργίας
3. Βελτίωση διαύλων εμπορίας και διαδικασιών μεταποίησης
4. Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών

Απευθύνεται σε Ατομικές Επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που είναι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες Επιχειρήσεις (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, Προσωπικές εταιρείες, Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις κάθε βαθμίδας, Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Δημοτικές Επιχειρήσεις), Επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους της περιοχής των νήσων Αιγαίου Πελάγους και επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών μέχρι 200 εκ. €.

Βασικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Κάθε επιχείρηση δικαιούται να υποβάλει μία μόνο πρόταση.
Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 7/10/2011 έως τις 28/12/2011 (ώρα 15:00).
Ο προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενη αίτηση ενίσχυσης μπορεί να κυμανθεί από € 100.00,00 έως €5.000.000,00 για το 80% του διαθέσιμου π/υ, ενώ το 20% του προγράμματος θα διατεθεί για επενδύσεις μεγαλύτερες των €5.000.000,00 και έως €10.000.000,00.

Χρηματοδότηση & Όροι Υλοποίησης

Το ύψος της Δημόσιας Χρηματοδότησης (Επιχορήγηση) ως ποσοστό επί του συνολικού προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου το ποσοστό ενίσχυσης για τις ΜΜΕ κυμαίνεται από 40% έως 50%. Ειδικά για τα Νησιά του Αιγαίου Πελάγους (εκτός Κρήτης και Εύβοιας), το ποσοστό ενίσχυσης για τις ΜΜΕ μπορεί να ανέλθει στο 65% του ύψους της επένδυσης. Το ποσοστό ενίσχυσης κλιμακώνεται ανάλογα με την ύψος του προϋπολογισμού της επένδυσης.

Μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης στις Περιφέρειες στόχου σύγκλισης : 50%
Μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης στις Περιφέρειες εκτός στόχου σύγκλισης : 40%
Μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης στα Νησιά Αιγαίου (εκτός Κρήτης και Εύβοιας : 65%

Το υπόλοιπο του προϋπολογισμού πέραν της Δημόσιας Χρηματοδότησης (45%, 50% ή και 65%), θα καλύπτεται με ιδία κεφάλαια ή και τραπεζικό δανεισμό.

Επιλέξιμες Επενδύσεις

Στο πλαίσιο του παραπάνω Μέτρου θα ενισχυθούν επενδύσεις στους ακόλουθους τομείς :
1. Κρέας, με επενδύσεις σε σφαγειοτεχνική υποδομή, κυρίως εκσυγχρονισμούς και ιδρύσεις μικρών σφαγείων σε νησιωτικές περιοχές, μονάδες τεμαχισμού – τυποποίησης και παραγωγής κρεατοσκευασμάτων και μονάδες αδρανοποίησης παραπροϊόντων και υποπροϊόντων σφαγής (rendering).
2. Γάλα, με επενδύσεις σε τυροκομεία, μονάδες παραγωγής γιαούρτης και λοιπών ζυμούμενων προϊόντων γάλακτος, μονάδες αξιοποίησης παραπροϊόντων (τυρόγαλα), μονάδες επεξεργασίας γάλακτος.
3. Αυγά – Πουλερικά, με επενδύσεις σε μονάδες τυποποίησης και συσκευασίας αυγών , μονάδες για παραγωγή νέων προϊόντων με βάση τα αυγά, πτηνοσφαγεία, μονάδες τεμαχισμού – τυποποίησης και μεταποίησης κρέατος πουλερικών – κουνελιών.
4. Μέλι, με επενδύσεις σε μονάδες τυποποίησης – επεξεργασίας – μεταποίησης - συσκευασίας μελιού, μονάδες για παραγωγή σακχαρωδών προϊόντων με βάση το μέλι.
5. Σηροτροφία και άλλα είδη, με επενδύσεις σε μονάδες αναπήνισης κουκουλιών και μονάδες μεταποίησης σαλιγκαριών.
6. Δημητριακά, με επενδύσεις σε μονάδες αποφλοίωσης - επεξεργασίας – τυποποίησης ρυζιού, αποθηκευτικούς χώρους δημητριακών, ξηραντήρια δημητριακών, κ.λπ.
7. Ελαιούχα προϊόντα, με επενδύσεις σε ελαιοτριβεία κυρίως για εκσυγχρονισμούς και συγχωνεύσεις, τυποποιητήρια - συσκευαστήρια ελαιολάδου, κ.λπ.
8. Οίνος, με επενδύσεις κυρίως για εκσυγχρονισμούς και συγχωνεύσεις οινοποιείων και ιδρύσεις μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.
9. Οπωροκηπευτικά, με επενδύσεις κυρίως σε επίπεδο εμπορίας, μεταποίησης οπωροκηπευτικών καθώς επίσης και σε επίπεδο μονάδων επεξεργασίας, τυποποίησης βρώσιμων ελιών.
10. Άνθη, με επενδύσεις σε επίπεδο τυποποίησης και εμπορίας ανθέων.
11. Ζωοτροφές, με επενδύσεις κυρίως, μονάδων παραγωγής ζωοτροφών οικιακών ζώων, παραγωγής πλήρων τυποποιημένων μιγμάτων ζωοτροφών, αποθηκευτικών χώρων ζωοτροφών, κ.λπ.
12. Σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό, με επενδύσεις σε μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού.
13. Φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά, με επενδύσεις σε μονάδες τυποποίησης και επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Οι ενδιαφερόμενοι για αγροτικές επιδοτήσεις, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: