Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

15/2/11

Ξεκινά η διαδικασία επιλογής τραπεζών για το JEREMIE

Σε εφαρμογή θέτουν το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων τη διαδικασία υποβολής προτάσεων για την επιλογή των τραπεζών που θα συμμετάσχουν στην προώθηση και υλοποίηση της Πρωτοβουλίας JEREMIE και συγκεκριμένα του χρηματοπιστωτικού προϊόντος: «Εργαλείο Επιμερισμού Κινδύνου και Συγχρηματοδότησης για επενδύσεις από επιχειρήσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT)».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο προϊόν, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται με ποσό 90 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα «Μακεδονία – Θράκη», «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου», «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» και «Αττική», 2007-2013. Tα υπόλοιπα 90 εκατ. ευρώ θα συνεπενδυθούν από τις τράπεζες που θα επιλεγούν με βάση την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που μόλις δημοσιεύθηκε.

Η Πρωτοβουλία JEREMIE έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα στα Κράτη-Μέλη να αξιοποιήσουν μέρος των κοινοτικών πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων που προορίζονται για τις ΜμΕ, μέσα από την εφαρμογή χρηματοοικονομικών προϊόντων, ειδικά σχεδιασμένων για αυτές, όπως δάνεια και εγγυήσεις δανείων.

Στο πλαίσιο του JEREMIE, η χρηματοδότηση χορηγείται στις ΜμΕ μέσω Ενδιάμεσων Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών (Financial Intermediaries).

Η Πρόσκληση, που δημοσιεύθηκε σήμερα, απευθύνεται σε Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα/Οργανισμούς τα οποία δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και πληρούν συγκεκριμένους όρους και κριτήρια. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει στις 31 Μαρτίου 2011.

Πηγή: www.eisodima.gr