Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

30/3/11

«Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»: 30 εκατ. ευρώ σε νέες καινοτόμες επιχειρήσεις

Το Πρόγραμμα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» ύψους 30 εκατ. ευρώ, δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες να κάνουν πράξη τις καινοτόμες ιδέες τους. Δικαιούχοι είναι επιχειρηματίες σχεδόν απ' όλο το φάσμα της οικονομίας.

Το πρόγραμμα καλύπτει μεγάλο εύρος επιλέξιμων οικονομικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει τους κλάδους της μεταποίησης, της «πράσινης» οικονομίας και πολλούς από τους κλάδους της παροχής υπηρεσιών με εν δυνάμει καινοτομικά χαρακτηριστικά. Σε σχέση με παλαιότερα προγράμματα δεν περιλαμβάνονται δραστηριότητες που δεν έχουν από τη φύση τους καινοτομικό χαρακτήρα, ή υπάρχει κορεσμός στην αγορά ή πρόκειται καταφανώς για επιχειρηματικότητα ανάγκης.

Επιλέξιμοι κλάδοι, μεταξύ άλλων, είναι η αρτοποιία - παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, παραγωγή παξιμαδιών και μπισκότων, μακαρονιών, λαζανιών, κακάου, σοκολάτας και ζαχαρωτών, αρτυμάτων, καρυκευμάτων, έτοιμων γευμάτων και φαγητών, αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών, ομογενοποιημένων παρασκευασμάτων διατροφής και διαιτητικών τροφών κ.λπ. Επίσης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχειρήσεις παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλικών, κατασκευής ειδών ένδυσης, αποσκευών, τσαντών και υποδημάτων, προϊόντων από ξύλο και φελλό, και επίπλου κ.λπ. Τις ενισχύσεις του προγράμματος μπορούν να απολαύσουν επίσης προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικών συστημάτων, όσοι παρέχουν τεχνική υποστήριξη για τεχνολογίες της πληροφορίας, εξειδικευμένου λογισμικού εφαρμογών, λογισμικού πολυμέσων κ.λπ. Επίσης δικαιούχοι είναι κι όσοι δραστηριοποιούνται στην επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη, στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, βιομηχανική σχεδίαση και εξειδικευμένο σχεδιασμό, αλλά και όσοι παράγουν πρωτότυπα σχέδια.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί ιδιαίτερα στην ενθάρρυνση επιχειρηματικών προτάσεων με τα εξής χαρακτηριστικά:

Καινοτομία:

- Επιστημονική ή/και Τεχνολογική: αξιοποίηση επιστημονικής ή / και τεχνολογικής φύσεως ιδέας, πρωτότυπης λύσης προβλήματος, ανακάλυψης ή συνδυασμού διαθέσιμων γνώσεων ή/και τεχνολογιών.

- Μη-Τεχνολογική: εφαρμογή μιας καινοτόμου ιδέας ή εφαρμογή γνώσης μη τεχνολογικού χαρακτήρα ή καινοτομικός συνδυασμός καλώς καταγεγραμμένης και υφιστάμενης γνώσης, που θα επηρεάσει σημαντικά και θετικά την ανταγωνιστικότητα της προς ίδρυση επιχείρησης ή της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης. Στην κατηγορία αυτή δύναται να περιλαμβάνονται οι καινοτομίες διεργασιών και κατά περίπτωση οι οικολογικές καινοτομίες υπό τους όρους, περιορισμούς και προϋποθέσεις που ορίζονται ανωτέρω (βλέπε πίνακα επεξήγησης όρων και συντμήσεων).

- Γίνονται δεκτές και αξιολογούνται προτάσεις/επενδυτικά σχέδια οργανωτικής καινοτομίας ή/και καινοτομίας marketing (υπό όρους) υπό την προϋπόθεση ότι θα περιλαμβάνουν / συνδυάζονται και με καινοτομίες προϊόντων / υπηρεσιών / διεργασιών.

Υψηλή ποιότητα επιχειρηματικής ομάδας: (Παραγωγικές δεξιότητες, επιχειρηματικό ταλέντο, υψηλό / κατάλληλο μορφωτικό επίπεδο, εμπειρία και γνώση του αντικειμένου κ.τ.λ.).

Είσοδος σε νέες αγορές - ανάπτυξη προϊόντων
Οι στόχοι του προγράμματος

Παράλληλα με την ενίσχυση καινοτομικών ιδεών το πρόγραμμα επιδιώκει:

1. Είσοδο σε νέες αγορές ή σε αναπτυσσόμενες αγορές ανοικτού ανταγωνισμού και θετικών προοπτικών. Ενίσχυση ανταγωνιστικής θέσης σε διεθνείς αγορές.

2. Ανάπτυξη προϊόντων, υπηρεσιών ή/ και διαδικασιών πράσινης ανάπτυξης ή/ και υψηλών προοπτικών ζήτησης από την εγχώρια ή/και διεθνή αγορά.

3. Ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων - υπηρεσιών σημαντικά ή τελείως διαφοροποιημένων των υφιστάμενων βασικών προϊόντων ή υπηρεσιών με υψηλότερη προστιθέμενη αξία.

4. Αξιοποίηση αποτελεσμάτων συνεργασίας - συνέργειας με ερευνητικά ή ακαδημαϊκά ιδρύματα ή/και επιχειρηματικούς εταίρους.

5. Δημιουργία απασχόλησης σε θέσεις υψηλής έντασης γνώσης.

6. Δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων από γυναίκες επιχειρηματίες υπό την προϋπόθεση ότι τα επιχειρηματικά σχέδια αφορούν επιχειρήσεις, στις οποίες μία ή περισσότερες γυναίκες είναι κάτοχοι του 51% του κεφαλαίου της επιχείρησης και οι επιχειρήσεις αυτές διευθύ­νονται από γυναίκα.

Ποιοι επαγγελματίες έχουν δικαίωμα συμμετοχής
Δύο είναι οι κατηγορίες των φυσικών προσώπων που δικαιούνται να υπαχθούν στο πρόγραμμα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

1. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως φύλου τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της επενδυτικής πρότασης και τα οποία επιθυμούν να ιδρύσουν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αυτές υποχρεωτικά θα συσταθούν και θα έχουν ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας μετά την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος, με σκοπό την εμπορική αξιοποίηση - διάθεση καινοτομικών ιδεών ή μη αξιοποιημένης επιστημονικής, τεχνολογικής ή και μη-τεχνολογικής εμπειρίας / γνώσης και υποχρεωτικά θα έχουν τη μορφή εμπορικής εταιρείας (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε.) ή ατομικής επιχείρησης ή κερδοσκοπικού συνεταιρισμού το αργότερο μέχρι την πρώτη εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης.

Για προτάσεις που υποβάλλονται εντός του 2011, οι υπό ίδρυση επιχειρήσεις θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο και να ιδρύονται με κατ΄ ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής 51% και αποκλειστικής διαχείρισης, από φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι άνεργα ή μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από την 01-01-2010 μέχρι και την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος.

Επίσης δικαίωμα έχουν και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις.

2. ΝΕΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
-Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν νέες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Για επενδυτικά σχέδια που υποβάλλονται εντός του 2011 θα πρέπει, μέχρι και την 31-12-2010, να έχουν κλείσει από τουλάχιστον μία έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις και να επιδιώκουν:

- την ανάπτυξη / διάθεση / εμπορευματοποίηση νέων προϊόντων ή υπηρεσιών μη αξιοποιημένης γνώσης / τεχνογνωσίας ή/και
- την επέκταση / ριζική διαφοροποίηση των προϊόντων / υπηρεσιών τους ή / και,
- την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και διεργασιών στην παραγωγική διαδικασία / διαδικασία παροχής υπηρεσιών τους, δια μέσου της υλοποίησης και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών.

Η περιγραφή της καινοτομίας «διαβατήριο» για την ένταξη στο πρόγραμμα

Η δράση Καινοτομική Επιχειρηματικότητα έρχεται να καλύψει τα κενά που υπάρχουν από τον Νοέμβρη του 2009, οπότε και έληξε η υποβολή στη Νεανική-Γυναικεία Επιχειρηματικότητα του ΕΟΜΜΕΧ. Με μια διαφορά: τώρα επιδοτείται μόνο η καινοτομία.

Από τη μεγάλη εμπειρία σε δράσεις επιδότησης, έχει επισημανθεί το πρόβλημα αναγνώρισης του καινοτομικού χαρακτήρα από τους αξιολογητές. Γι' αυτό οι επενδυτές θα πρέπει να είναι πολύ αναλυτικοί και να περιγράψουν τεκμηριωμένα τον καινοτομικό χαρακτήρα της επένδυσής τους, ώστε να τύχουν ανάλογης αποδοχής οι προτάσεις τους. Και επομένως είναι γεγονός ότι συμβατικά σχέδια, π.χ. αποθήκη χαρτικών, δεν εντάσσονται. Στα κριτήρια βαθμολόγησης, το κριτήριο «Υπαρξη Καινοτομίας» αποτελεί όρο επιλεξιμότητας και εφόσον δεν το πληροί η επενδυτική πρόταση, απορρίπτεται. Μεγάλη προσοχή σε αυτό.

Ενα δεύτερο σημαντικό σημείο είναι το γεγονός πως νέες επιχειρήσεις και επιλέξιμες για τη δράση λογίζονται όσες έχουν κάνει έναρξη από 2-1-2005 κι έπειτα. Αυτό σημαίνει πως όποιοι ξεκίνησαν δραστηριότητα και θέλουν να επεκταθούν καινοτομώντας, έχουν την κατάλληλη ευκαιρία.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αρκετοί νέοι επιχειρηματίες που δεν διαθέτουν ίδια κεφάλαια ικανά, μπορούν να συμπράξουν σε εταιρικά σχήματα με φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, ώστε να υλοποιήσουν το επενδυτικό σχέδιο. Βεβαίως, θα πρέπει να τηρείται η προϋπόθεση επιλεξιμότητας του δικαιούχου επενδυτή που θα διατηρεί το 51% της εταιρείας και τη διαχείριση.

Το πρόγραμμα καθορίζει δικαίωμα προκαταβολής (με ισόποση εγγυητική επιστολή), α' δόσης μετά την ολοκλήρωση του 50% του έργου και αποπληρωμή (στο ύψος του 90% της επιδότησης) με την πιστοποίηση ολοκλήρωσης.

Οι 10 δαπάνες που καλύπτονται ανά τομέα

Δέκα είναι οι δαπάνες του προγράμματος που μπορούν να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι:

1. Εξυπηρέτηση κτιριακών αναγκών και διαμόρφωσης χώρων / Ειδικές εγκαταστάσεις.

Ενδεικτικά είναι: Αναγκαίες κατασκευές, διαμορφώσεις, διαρρυθμίσεις των κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες συνδέονται άμεσα και εξυπηρετούν τοn ειδικό σκοπό, το αντικείμενο και τις επιδιώξεις του επενδυτικού σχεδίου και υπό την προϋπόθεση ότι οι κτιριακές αυτές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν ή χρησιμοποιούνται για τη στέγαση ή/και εγκατάσταση του υπάρχοντος ή νέου παραγωγικού και λοιπού εξοπλισμού ή για χώρο μεταφόρτωσης ή προσωρινής αποθήκευσης υλικών/δραστηριοτήτων/αγαθών της επιχείρησης.

2. Μηχανολογικός και Εργαστηριακός Εξοπλισμός

Μεταξύ άλλων είναι:

-Κύριος και βοηθητικός μηχανολογικός εξοπλισμός.

-Κύριος και βοηθητικός ψηφιακός / μηχανογραφικός / ηλεκτρονικός εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (Hard?ware).

-Εξοπλισμός συστημάτων αυτοματοποίησης διαδικασιών και μηχανοργάνωσης αποθηκών.

3. Πληροφορική / Τηλεπικοινωνίες

Ενδεικτικά αναφέρονται:

-Προμήθεια λογισμικού και εξοπλισμού φιλοξενίας βασικών εφαρμογών.

-Προμήθεια εξειδικευμένου λογισμικού.

-Προμήθεια λογισμικού διαχείρισης αποθηκών/πρώτων υλών κτλ.

-Προμήθεια λογισμικού για εφαρμογές ηλεκτρονικού επιχειρείν.

4. Κατοχύρωση - Τροποποίηση Πατεντών - Πνευματικής Ιδιοκτησίας / Χρήση και Προστασία δικαιωμάτων βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας / Μεταφορά τεχνογνωσίας.

Οι δαπάνες αφορούν το σύνολο των ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν για την απόκτηση, προστασία, μεταφορά και χρήση και εκμετάλλευση της απαιτούμενης τεχνογνωσίας (π.χ. αγορά δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, αδειών εκμετάλλευσης, τεχνογνωσίας, μη κατοχυρωμένων τεχνικών γνώσεων, αγορά προτύπων ή αδειών εκμετάλλευσης προτύπων κ.λπ.), για την υλοποίηση των προτεινόμενων έργων.

5. Δαπάνες σχεδιασμού και πιστοποίησης προϊόντων / υπηρεσιών / Διαχειριστικών Συστημάτων

Περιλαμβάνονται δαπάνες μεταξύ άλλων για τις εξής ενέργειες:

-Σχεδιασμός προϊόντων / συσκευασίας / υπηρεσίας.

-Πιστοποίηση προϊόντων, υπηρεσιών , διαδικασιών.

-Πιστοποίηση διαχειριστικών συστημάτων (ποιότητας, υπηρεσιών, περιβαλλοντικής διαχείρισης, ασφάλειας πληροφοριών, εισόδου σε επιλεγμένες αγορές κτλ.)

6. Δαπάνες Τεχνικής / Τεχνολογικής, Επιστημονικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης

7. Δαπάνες προβολής & επικοινωνίας

8. Ανάπτυξη εξειδικευμένου προσωπικού και ανθρωπίνων πόρων

Περιλαμβάνονται δαπάνες μισθοδοσίας (μισθοδοσία και ασφαλιστικές εισφορές) στελέχους / στελεχών υψηλών προσόντων (π.χ. ερευνητές, μηχανικοί, σχεδιαστές και υπεύθυνοι μάρκετινγκ που διαθέτουν πανεπιστημιακό πτυχίο και τουλάχιστον πενταετή σχετική επαγγελματική πείρα ή / και είναι κάτοχοι Διδακτορικού ή κατ΄ ελάχιστον εξειδικευμένου Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών), για 12 μήνες από την ημερομηνία πρόσληψης, που θα απασχοληθούν στη μεταφορά τεχνογνωσίας.

9. Ανάπτυξη Πρωτότυπων

10. Λειτουργικές Δαπάνες

Στην κατηγορία αυτή μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται -ενοίκια (αυστηρά σχετιζόμενα με την στέγαση / εξυπηρέτηση του «παραγωγικού» χώρου της επένδυσης).

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα ανά κατηγορία δικαιούχων μεταξύ άλλων είναι:

1. Φυσικά Πρόσωπα - Υπό ίδρυση επιχειρήσεις - Νεοσύστατες Επιχειρήσεις (χωρίς κλεισμένη διαχειριστική χρήση)

Εντυπο υποβολής-αίτηση συμμετοχής (επενδυτικό σχέδιο)

Φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Στοιχεία των εταίρων/μετόχων του φορέα της επένδυσης (όπου είναι περισσότεροι του ενός) (Ε1).

Σε περίπτωση που υπάρχουν συμμετέχοντες μέτοχοι/δικαιούχοι οι οποίοι ασκούν ήδη επιχειρηματική δραστηριότητα, υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 το Ν.1599/86 με το γνήσιο της υπογραφής (μία για καθένα φυσικό πρόσωπο που συμμετέχει στην πρόταση και ασκεί ήδη επιχειρηματική δραστηριότητα), όπου θα αναφέρονται τα στοιχεία της επιχείρησης (-εων) που συμμετέχουν (ακόμα και ατομική επιχείρηση) και τα ποσοστά συμμετοχής τους. Θα προσκομίζονται συνημμένα οι ισολογισμοί, τα Ε3 και Ε7 των επιχειρήσεων αυτών.

2. Επιχειρήσεις που έχουν κλείσει τουλάχιστον μία πλήρη διαχειριστική χρήση

Εντυπο υποβολής-αίτηση συμμετοχής (επενδυτικό σχέδιο).

Ισολογισμοί-αποτελέσματα χρήσης για τα ημερολογιακά έτη (χρήση), 2008, 2009, 2010 (οικονομικά έτη, 2009, 2010, 2011) για όσες επιχειρήσεις έχουν κλείσει τριετία. Γι' αυτές που έχουν κλείσει διετία ή ένα πλήρες έτος η υποχρέωση υποβολής προσαρμόζεται αντίστοιχα.

Φορολογικές δηλώσεις και αναλυτικά στοιχεία φορολογίας Ε3, Ε5 (ανάλογα με τη μορφή της επιχείρησης), Φ01 (μόνο για τις ΑΕ) για τα ημερολογιακά έτη (χρήση) 2008, 2009, 2010 (οικονομικά έτη, 2009, 2010, 2011). Γι' αυτές που έχουν κλείσει διετία ή ένα πλήρες έτος η υποχρέωση υποβολής προσαρμόζεται αντίστοιχα.

Εκκαθαριστικές ΦΠΑ για τα ημερολογιακά έτη (χρήση) 2008, 2009, 2010 (οικονομικά έτη 2009, 2010, 2011) ή αντίστοιχη προσαρμογή για διετία ή ένα έτος λειτουργίας.

Προσφορές/Προτιμολόγια με αναλυτική περιγραφή δαπανών ανά είδος και αναγωγή κόστους ανά μετρική μονάδα. Οι σχετικές προσφορές θα πρέπει να έχουν ληφθεί εντός τριμήνου πριν από την υποβολή της επενδυτικής πρότασης.

Χρηματοδοτείται το 50% της επένδυσης

Το συνολικό ποσοστό ισοδύναμης δημόσιας χρηματοδότησης ανέρχεται στο 50% για ολόκληρη την επικράτεια για επενδυτικά σχέδια που αφορούν όλες τις επιλέξιμες επενδυτικές δραστηριότητες. Το υπόλοιπο ποσό πέραν της δημόσιας χρηματοδότησης για την κάλυψη του συνολικού προϋπολογισμού θεωρείται ιδιωτική συμμετοχή του έργου. Η ιδιωτική συμμετοχή αποδεικνύεται από την εξόφληση των παραστατικών δαπανών. Αυτή μπορεί να αποτελείται από την ίδια συμμετοχή ή και τραπεζικό δανεισμό. Σε κάθε περίπτωση η ίδια συμμετοχή δεν μπορεί να είναι μικρότερη του 25% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Ο δανεισμός (εάν χρησιμοποιηθεί) θα πρέπει να έχει τη μορφή τραπεζικού δανείου ή ομολογιακού δανείου εκδιδόμενου σε δημόσια ή μη εγγραφή, ή δανείου από άλλους χρηματοδοτικούς οργανισμούς, αποκλειόμενης της μορφής αλληλόχρεου λογαριασμού. Το επενδυτικό δάνειο μπορεί να λαμβάνεται και σε συνάλλαγμα.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον η επιχείρηση προσφύγει σε δανεισμό για την κάλυψη του χρηματοδοτικού σχήματος της επένδυσης, είναι υποχρεωμένη να προσκομίσει κατά την υλοποίηση του προγράμματος αντίγραφο της σχετικής σύμβασης με τις απαραίτητες πρόσθετες πράξεις εφόσον η κίνηση του δανείου λάβει χώρα μέσω ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού. Δεν είναι επιλέξιμοι οι χρεωστικοί τόκοι, οι προμήθειες χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, τα έξοδα συναλλάγματος και χρεωστικές συναλλαγματικές διαφορές, καθώς και τα λοιπά καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα του δικαιούχου.

Κατ' εξαίρεση είναι δυνατή η εκχώρηση της δημόσιας χρηματοδότησης (εκτός της προκαταβολής) σε τράπεζα για την παροχή βραχυπρόθεσμου δανείου που θα αντιστοιχεί σε μέρος ή στο σύνολο της δημόσιας χρηματοδότησης που χρησιμοποιείται για την υλοποίηση της επένδυσης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η καταβολή της δημόσιας χρηματοδότησης γίνεται απευθείας στην τράπεζα με την οποία έχει υπογραφεί η σύμβαση εκχώρησης, για το ισόποσο τμήμα του βραχυπρόθεσμου αυτού δανείου. Στις περιπτώσεις εκχώρησης, ο δικαιούχος είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει τη σύμβαση εκχώρησης με το πιστωτικό ίδρυμα στον αρμόδιο φορέα διαχείρισης και παρακολούθησης του προγράμματος. Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες τόκων, προμηθειών και λοιπών εξόδων.

Οι στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν
Mε την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου ή το αργότερο 1 χρόνο μετά την ημερομηνία ολοκλήρωσης, η επιχείρηση θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδεικνύει την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει ως δέσμευσή της στο Επενδυτικό Σχ'εδιο. Οι στόχοι αυτοί ορίζονται κατά περίπτωση ως εξής:

1. Φυσικά Πρόσωπα.

-Απασχόληση - προσλήψεις και τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα:
-Εμπορικές Δεσμεύσεις / Πωλήσεις
-Κερδοφορία
-Παρουσία σε νέες αγορές.

2. Επιχειρήσεις:

-Διατήρηση απασχόλησης (Υποχρεωτικό) και τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα:
-Αύξηση κύκλου εργασιών / Εμπορικές Δεσμεύσεις / Πωλήσεις
-Αύξηση κερδοφορίας
-Προσλήψεις - αύξηση μόνιμης απασχόλησης
-Παρουσία σε νέες αγορές
-Παρουσία σε διεθνείς αγορές.

Πού θα απευθυνθώ

Το Εντυπο Υποβολής, όπως και όλα τα έντυπα της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρίσκουν στους παρακάτω δικτυακούς τόπους:

• του ΥΠΟΙΑΝ ( www.ypoian.gr),
• της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας ( www.ggb.gr),
• της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ ( www.antagonistikotita.gr),
• του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr), ( www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis)
• Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα»
• Ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.antagonistikotita.gr

Διεύθυνση: Μεσογείων 56, 115 27 Αθήνα Φαξ: 210 6916468

Γραφείο Πληροφόρησης Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» 8011136300 infoepan@mou.gr

Ενδιάμεσος Φορέας ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ)

Διεύθυνση: Σεβαστουπόλεως 113, Αθήνα, 115 26 Τηλ.: 210 6985210

Φαξ: 210 6946468 E-mail διεύθυνση: info@efepae.gr

Πηγή: http://www.eisodima.gr/





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: