Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

14/4/11

Παρατάσεις προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για επιχειρήσεις

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα της διαρθρωτικής προσαρμογής για επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 49 εργαζόμενους, σύμφωνα με κοινή απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναλυτικότερα, για τις προσκλήσεις A'Α και Β'Α, που αφορούν κλαδικούς φορείς και μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 19 εργαζόμενους, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι. Σε ό,τι αφορά την πρόσκληση Γ'Α, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους, η καταληκτική ημερομηνία είναι η Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι. Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και κατάρτισης στις επιχειρήσεις, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.

Το ύψος του προγράμματος είναι 80.000.000 ευρώ και έχει δύο βασικούς άξονες:
α) Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν σε αυτό να αποκτήσουν νέα περιθώρια επιλογών και να στρέψουν προς νέες κατευθύνσεις τη δραστηριότητά τους.
β) Οι εργαζόμενοι σ' αυτές τις επιχειρήσεις να δεχθούν την κατάλληλη κατάρτιση, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες της επιχείρησης και να εδραιώσουν τη θέση εργασίας τους.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μέσω του διαδικτυακού κόμβου του ΟΑΕΔ www.oaed.gr και αναλυτικές πληροφορίες για τα προγράμματα παρέχονται στην ιστοσελίδα της «Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.» www.ep-katartisi.gr, καθώς και στο τηλέφωνο 210-6245350 (5 γραμμές), 10.00-15.00.

Πηγή: www.eisodima.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: