Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

16/4/11

StartUp Greece για νέους επιχειρηματίες και επενδυτές

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα www.startupgreece.gov.gr που συγκεντρώνει όλο το πληροφοριακό υλικο που χρειάζεται κάποιος για να προχωρήσει σε μια επένδυση στη χώρα μας μπορεί να προσφεύγει από σήμερα, όπως είπε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοϊδης, παρουσιάζοντας τη νέα ψηφιακή καινοτομία του υπουργείου στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσποδίας Νέων Επιχειρηματιών στην Αθήνα.

Με την πλατφόρμα αυτή επιχειρείται, όπως είπε ο υπουργός, να έρθουν κοντά οι νέοι και οι επιχειρηματικές ιδέες τους ώστε ''να ξεπεράσουμε το κλίμα κατάθλιψης και δυσφορίας που κυριαρχεί σήμερα στο δημόσιο διάλογο''.

Ο υπουργός ανέφερε ότι νόμοι, ενισχύσεις, κίνητρα, ιστορίες επιτυχίας και αποτυχίας, επικοινωνία με τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όλα βρίσκονται μέσα στο StartUp Greece.

Επίσης, ο υπουργός σημείωσε ότι η περιθωριοποίηση των νέων είναι μια νάρκη στα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και εξήγησε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κίνημα νέας επιχειρηματικοτητας με γρήγορη πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία. Και ανέφερε ότι γίνεται μια συντονισμενη προσπάθεια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε, ιδιαίτερα, στο ειδικό καθεστώς ενίσχυσης για νέους επιχειρηματίες: "150 εκ. ευρώ θα διατεθούν μόνο για νέους το 2011 χωρίς γραφειοκρατίες και καθυστερήσεις, ενώ με τη στρατηγική για την ψηφιακή Ελλάδα στοχεύουμε στη δημιουργία 20.000 θέσεων εργασίας την επόμενη τριετία στον κλάδο των νέων τεχνολογιών".

Πηγή: www.eisodima.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: