Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

17/5/11

Προγράμματα μεταφοράς υπολοίπου πιστωτικών καρτών: Τα οφέλη και οι παγίδες

Έως και 60% μπορούν να μειώσουν το επιτόκιό τους οι πελάτες των τραπεζών στο πλαστικό χρήμα, αν καταφέρουν να αξιοποιήσουν τα προγράμματα μεταφοράς που «τρέχουν» αυτό το διάστημα.

Εντούτοις, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και μια σειρά από παγίδες που μπορούν να μετατρέψουν το δώρο των χαμηλότερων επιτοκίων σε… εφιάλτη.

Τα προγράμματα

Αυτή τη στιγμή, οι τράπεζες έχουν σε ισχύ προγράμματα μεταφοράς με επιτόκια που ξεκινούν από το 6% μέχρι το 9% και τα οποία είναι συνήθως σταθερά για διάστημα από 6 μήνες μέχρι 2 χρόνια. Σε κάποια από αυτά μάλιστα το επιτόκιο παραμένει σταθερό μέχρι την πλήρη αποπληρωμή του μεταφερόμενου ποσού.

Και αυτό, ενώ υπάρχουν κάρτες που χρεώνουν τον καταναλωτή με επιτόκιο αγορών που φτάνει και στο 20%. Η μείωση δηλαδή στο επιτόκιο είναι ιδιαίτερα μεγάλη, φτάνοντας ή ξεπερνώντας ακόμη και το 60% όπως μεγάλη είναι και η μείωση στη μηνιαία δόση, η οποία πχ οφειλή 1.000 ευρώ (που θα εξοφληθεί σε 12 μήνες) μπορεί να μειωθεί από τα 70 ευρώ στα 30 ευρώ το μήνα.

Συγκεκριμένα, τα προγράμματα που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή είναι τα εξής:
Τα προγράμματα μεταφοράς υπολοίπων από πιστωτικές κάρτες είναι τα ακόλουθα:

Εθνική Τράπεζα: κυμαινόμενο 6,9%.
Alpha Bank: κυμαινόμενο 8,75%
Eurobank: κυμαινόμενο 6,9% ως την πλήρη εξόφληση του μεταφερόμενου ποσού.
Τράπεζα Πειραιώς: κυμαινόμενο 6,9% ως την πλήρη εξόφληση του μεταφερόμενου ποσού.
Τράπεζα Κύπρου: κυμαινόμενο 6,75% ως την πλήρη εξόφληση του μεταφερόμενου ποσού.
Marfin Egnatia Bank: 5,95% σταθερό για 2 χρόνια.
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 9% σταθερό για 6 μήνες.
Εμπορική: κυμαινόμενο 7,4%.
Millennium: 8,4% σταθερό για 12 μήνες.
Citibank: 8,9% κυμαινόμενο
HSBC: 5,99% ως την πλήρη εξόφληση του μεταφερόμενου ποσού.
T Bank: 7% σταθερό για 12 μήνες
Probank: 8,75% σταθερό για 12 μήνες.

Οι παγίδες

Εντούτοις, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προσφορά του χαμηλού επιτοκίου ισχύει μόνο αν ο δανειολήπτης είναι συνεπής στη μηνιαία πληρωμή της ελάχιστης καταβολής. Αν καθυστερήσει -ακόμα και μερικές μέρες- την πληρωμή της δόσης, χάνει την προσφορά του χαμηλού επιτοκίου και η τράπεζα -όπως αναφέρεται και στις συμβάσεις μεταφοράς υπολοίπων- θα τον χρεώνει στη συνέχεια με το τρέχον επιτόκιο αγορών των πιστωτικών καρτών της.

Παράλληλα, παρελθόν αποτελούν οι άτοκες περίοδοι χάριτος για μεταφορές ποσών που έφταναν µέχρι και τους 12 µήνες. Τώρα όχι μόνο τα χρήματα δεν μεταφέρονται άτοκα, αλλά το ποσό τοκίζεται από την πρώτη κιόλας ημέρα της μεταφοράς. Δηλαδή, ακόμα και αν ο πελάτης κάνει την κίνηση και πληρώσει αυτούσιο το ποσό του πρώτου λογαριασμού, θα συνεχίσει να επιβαρύνεται με τόκους για το ποσό που μετέφερε. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα περισσότερα προγράμματα μεταφοράς το χαμηλό επιτόκιο, είναι κυμαινόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ακολουθεί τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων του ευρώ, άρα αν η ΕΚΤ αυξήσει και άλλο το επιτόκιο, θα επηρεαστούν άμεσα και όσοι μετέφεραν χρήματα.

Πηγή: http://www.eisodima.gr/

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και σχετικές υπηρεσίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210.8818474 - 6945976642



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: