Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

23/5/11

Χαμηλότοκα δάνεια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δημόσια Επενδυτική Αναπτυξιακή Τράπεζα, με στόχο τη χορήγηση κεφαλαίων κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ετοιμάζει εδώ και μήνες ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης.

Η τράπεζα αυτή θα δημιουργηθεί με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια και ήδη κατά τις πληροφορίες ο υπουργός, ο οποίος χειρίζεται προσωπικά το θέμα, βρίσκεται σε επαφές και με ξένους επενδυτές για την προσέλκυση κεφαλαίων.

Σκοπός της είναι να δανειοδοτούνται με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους (χαμηλότοκα δάνεια κ.λπ.) επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν ξεκίνημα και ταυτόχρονα να «πυροδοτήσει» τον ανταγωνισμό στο σύνολο της τραπεζικής αγοράς.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα τράπεζα θα ζητεί λιγότερες εξασφαλίσεις για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ενώ κάποια στοιχεία της λειτουργίας της θα μοιάζουν με εκείνα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων. Δεν αποκλείεται, πέρα από τη δανειοδότηση που θα παρέχει, να δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες επενδυτές να χρηματοδοτούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με άλλους τρόπους. Οπως, για παράδειγμα, να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών, για τις οποίες η τράπεζα θα εκτιμά ότι τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που θα παρέχουν θα έχουν καινοτόμες εφαρμογές.

Πηγή: http://www.eisodima.gr/



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: