Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

19/7/11

Πώς να μειώσετε τη δόση στην πιστωτική σας κάρτα με 5 βήματα

Η καλύτερη κίνηση για να περιορίσετε τη δόση και να πληρώνετε λιγότερα χρήματα σε τόκους είναι η συγκέντρωση των οφειλών από πιστωτικές κάρτες, σε ένα δάνειο με χαμηλό επιτόκιο.

Στην περίπτωση αυτή ο δανειολήπτης μπορεί να περιορίσει το επιτόκιο του τουλάχιστον στο μισό, αφού σήμερα τα επιτόκια στις πιστωτικές κάρτες διαμορφώνονται στο 19% με 20%, ενώ αν μεταφερθούν σε δάνειο τότε το επιτόκιο πέφτει στα επίπεδα του 9% με 10%.

Ωστόσο οι μεταφορές είναι ιδιαίτερα δύσκολες σήμερα. Οι τράπεζες δέχονται να συγκεντρώσουν οφειλές από δικά τους προϊόντα (κάρτες, προσωπικά- καταναλωτικά δάνεια) όμως δύσκολα δέχονται να «πακετάρουν» και να αναλάβουν βάρη από άλλες τράπεζες.

Ακόμα λοιπόν και αν δεν μπορέσετε να συγκεντρώσετε σε ένα προϊόν το χρέος σας μπορείτε να κάνετε τα εξής:

1. Καταγράψτε αναλυτικά τι χρωστάτε.

2. Περιορίστε τη χρήση των πιστωτικών που έχετε στο πορτοφόλι σας.

3. Αγνοήστε τις προσφορές. Ο στόχος σας είναι να ξεχρεώσετε.

4. Ξεκινήστε από την κάρτα που έχει το υψηλότερο επιτόκιο και πληρώνετε κάθε μήνα ένα ποσό μεγαλύτερο από την ελάχιστη δόση.

5. Αντί να χρησιμοποιείτε πιστωτική που τοκίζεται με ιδιαίτερα υψηλά επιτόκια, προτιμήστε να πληρώνετε με την χρεωστική σας κάρτα. Η χρεωστική κάρτα είναι το πραγματικό σας πορτοφόλι. Το ρευστό που έχετε στη διάθεση σας. Και δύσκολα θα βρεθείτε με υπέρβαση του προϋπολογισμού σας.

H αλήθεια είναι ότι στην αρχή θα πιεστείτε οικονομικά, όμως αν πληρώνετε τις κάρτες στην ώρα τους και βάζετε έστω και 5 ευρώ περισσότερα από την ελάχιστη καταβολή, σύντομα θα περιορίσετε το χρέος και θα το εξοφλήσετε ευκολότερα.

Ανάλογα με τα οικονομικά σας διατηρήστε μία ή δύο πιστωτικές κάρτες, για να την χρησιμοποιήσετε όταν πραγματικά τη χρειαστείτε, π.χ. σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Επιλέξτε κάρτα που δεν σας χρεώνει με ετήσια συνδρομή και έχει σχετικά χαμηλό επιτόκιο.

Πηγή: http://www.eisodima.gr/

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ρυθμίσεις οφειλών, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210.8818474 - 6945976642



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: