Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

23/8/11

"Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα": Επιδοτήσεις έως 60% σε σχεδιαστές ιστοσελίδων

Με ποσοστό ενίσχυσης 60% μπορούν νέοι και νέες να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση που έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία δικτυακών πυλών (web portals) και την παραγωγή περιεχομένου δικτυακών πυλών (web portals).

Κατά 60% μπορούν να χρηματοδοτηθούν και υφιστάμενες επιχειρήσεις που δημιουργούν δικτυακές πύλες ή παράγουν περιεχόμενο για αυτές.

Πρόκειται για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα" συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ που ξεκίνησε την 1η Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Δικαιούχοι είναι νέοι και νέες επιχειρηματίες, γυναίκες αλλά και υφιστάμενες επιχειρήσεις με πέντε χρόνια ζωής.

Με το πρόγραμμα "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα", ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 20.000 έως 200.000 ευρώ για τα επενδυτικά σχέδια που δραστηριοποιούνται στους προαναφερόμενους επιλέξιμους κλάδους οικονομικών δραστηριοτήτων. Το ποσοστό χρηματοδότησης ανέρχεται στο 60%.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθεί η δημιουργία και ίδρυση νέων επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα τα οποία επιδιώκουν να μετατρέψουν μία καινοτόμο ιδέα ή και μία καταγεγραμμένη ή κατοχυρωμένη τεχνογνωσία που δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί εμπορικά, σε επιχειρηματική καινοτομία. Το πρόγραμμα αποσκοπεί ιδιαίτερα στην ενθάρρυνση επιχειρηματικών προτάσεων με τα εξής χαρακτηριστικά:

Καινοτομία:

• Επιστημονική ή/και Τεχνολογική: αξιοποίηση επιστημονικής ή / και τεχνολογικής φύσεως ιδέας, πρωτότυπης λύσης προβλήματος, ανακάλυψης ή συνδυασμού διαθέσιμων γνώσεων ή/και τεχνολογιών.
• Μη-Τεχνολογική: εφαρμογή μιας καινοτόμου ιδέας ή εφαρμογή γνώσης μη τεχνολογικού χαρακτήρα ή καινοτομικός συνδυασμός καλώς καταγεγραμμένης και υφιστάμενης γνώσης, που θα επηρεάσει σημαντικά και θετικά την ανταγωνιστικότητα της προς ίδρυση επιχείρησης ή της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης.

Στην κατηγορία αυτή δύναται να περιλαμβάνονται οι καινοτομίες διεργασιών και κατά περίπτωση οι οικολογικές καινοτομίες.

• Γίνονται δεκτές και αξιολογούνται προτάσεις/επενδυτικά σχέδια οργανωτικής καινοτομίας ή/και καινοτομίας marketing (υπό όρους) υπό την προϋπόθεση ότι θα περιλαμβάνουν / συνδυάζονται και με καινοτομίες προϊόντων / υπηρεσιών / διεργασιών.

Υψηλή ποιότητα επιχειρηματικής ομάδας. (Παραγωγικές δεξιότητες, επιχειρηματικό ταλέντο, υψηλό / κατάλληλο μορφωτικό επίπεδο, εμπειρία και γνώση του αντικειμένου κ.τ.λ.).

Στο χρηματοδοτικό αυτό πρόγραμμα που ενισχύει έως και 60% τη δημιουργία "ιντερνετικών πυλών" δικαίωμα ένταξης έχουν νέοι και νέες που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους και θέλουν να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις, αλλά και μικρές εταιρείες που λειτουργούν τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι υπό ίδρυση εταιρείες θα πρέπει να συσταθούν και να έχουν ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας μετά την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος, με σκοπό την εμπορική αξιοποίηση καινοτομικών ιδεών και υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν τη μορφή εμπορικής εταιρείας (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε., ή ατομικής επιχείρησης).

Αναφορικά με τα επενδυτικά σχέδια προτάσεις που υποβάλλονται εντός του 2011, οι υπό ίδρυση επιχειρήσεις θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και να ιδρύονται με κατ' ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής 51% και αποκλειστικής διαχείρισης, από άνεργους ή μισθωτούς ή ελεύθερους επαγγελματίες που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από την 01-01-2010 μέχρι και την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος.

Ως προς τις υπάρχουσες επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει, μέχρι και τα τέλη του 2010, να έχουν κλείσει από τουλάχιστον μία έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις και να επιδιώκουν την ανάπτυξη, διάθεση και εμπορευματοποίηση νέων προϊόντων, την επέκταση ή ριζική διαφοροποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους ή και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων στην παραγωγική διαδικασία.

Οι επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος είναι δέκα:

• Εξυπηρέτηση κτιριακών αναγκών και διαμόρφωσης χώρων / Ειδικές εγκαταστάσεις
• Μηχανολογικός και Εργαστηριακός Εξοπλισμός
• Πληροφορική / Τηλεπικοινωνίες
• Κατοχύρωση - Τροποποίηση Πατεντών - Πνευματικής Ιδιοκτησίας / Χρήση και Προστασία δικαιωμάτων βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας / Μεταφορά τεχνογνωσίας.
• Δαπάνες σχεδιασμού και πιστοποίησης προϊόντων / υπηρεσιών / Διαχειριστικών Συστημάτων
• Δαπάνες Τεχνικής / Τεχνολογικής, Επιστημονικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης
• Δαπάνες προβολής & επικοινωνίας
• Ανάπτυξη εξειδικευμένου προσωπικού και ανθρωπίνων πόρων
• Ανάπτυξη Πρωτότυπων
• Λειτουργικές Δαπάνες.

Πού θα απευθυνθώ
Το Εντυπο Υποβολής, όπως και όλα τα έντυπα της πρόσκλησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρίσκουν στους παρακάτω δικτυακούς τόπους:

• Του ΥΠΟΙΑΝ (www.ypoian.gr)
• Της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (www.ggb.gr)
• Της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr)
• Του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr)
• www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis
• Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. "Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα". Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.antagonistikotita.gr. Διεύθυνση: Μεσογείων 56, 115 27 Αθήνα, Fax: 210 6916468
• Γραφείο Πληροφόρησης Ε.Π. "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα". Τηλ.: 8011136300. E-mail: infoepan@mou.gr
• Ενδιάμεσος Φορέας Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ) Διεύθυνση: Σεβαστουπόλεως 113, Αθήνα, 115 26. Τηλ.: 210 6985210. Fax: 210 6946468 E-mail: info@efepae.gr

Πηγή: www.eisodima.gr

Οι ενδιαφερόμενοι για επιδότηση, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: