Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

10/9/11

Ρύθμιση οφειλών για δανειολήπτες του ΟΕΚ

Tη δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας έχουν δικαιούχοι στεγαστικών δανείων. Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, οι δικαιούχοι μπορούν να εξοφλήσουν το ποσό και τις κάθε είδους επιβαρύνσεις ως εξής:

1) εφάπαξ με ποσοστό έκπτωσης 80% επί των επιβαρύνσεων ή 2) σε 6 έως 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ποσοστό έκπτωσης 50% επί των επιβαρύνσεων και ελάχιστο ποσό δόσης τα 100 ευρώ.

Ακόμη η δυνατότητα σε δικαιούχους οι οφειλές των οποίων είναι ενήμερες ή υπάρχει ρύθμιση εφάπαξ καταβολής στη ληξιπρόθεσμη οφειλή, να εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή τους, με ποσοστό έκπτωσης για το πρώτο έτος προεξόφλησης 3% επί της ετήσιας δόσης, το οποίο αυξάνεται κατά 3% για κάθε έτος.

Oσον αφορά τους δικαιούχους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ως άνεργοι ή μακροχρόνια άνεργοι με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000 ευρώ, παρέχεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των μηνιαίων δόσεων το αργότερο έως τις 31.12.2012 και ισόχρονης επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δόσεων.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η 31η.12.2011.

Πηγή: www.eisodima.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: