Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

14/10/11

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τον "Εναλλακτικό Τουρισμό"

Το πρόγραμμα για τον Εναλλακτικό Τουρισμό έχει ενεργοποιηθεί και θα "τρέχει" μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2011. Το πρόγραμμα έχει σκοπό τη διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την επιχειρηματική αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος, και την άμβλυνση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα για τον Εναλλακτικό Τουρισμό έχουν υφιστάμενες επιχειρήσεις, με την προϋπόθεση ότι έχουν ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας πριν από την 01/01/2010 και οι οποίες δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην παροχή εναλλακτικών μορφών τουρισμού και που θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται στον οδηγό του προγράμματος.

Προϋπολογισμός
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ και υπάρχει συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή. Οπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα Εναλλακτικός Τουρισμός συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το οποίο στόχο έχει να συμβάλει στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ειδικότερα, ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο είναι τα 10.000 ευρώ και ο μέγιστος προϋπολογισμός μπορεί να ανέρχεται μέχρι του ποσού των 400.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα ενισχύει δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού, κτιριακών εγκαταστάσεων, διαμόρφωσης χώρου, ειδικών και βοηθητικών εγκαταστάσεων, προβολής και προώθησης, υπηρεσιών συμβούλων για συγκεκριμένες ενέργειες, μεταφοράς τεχνογνωσίας και πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης ποιότητας.

Το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) του προγράμματος κυμαίνεται από 40% έως και 45%, ανάλογα με τον τόπο -γεωγραφική περιοχή υλοποίησης του έργου.

Συγκεκριμένα, για νησιά που οι μόνιμοι κάτοικοι (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) είναι μέχρι 3.100 άτομα η επιδότηση ανέρχεται στο 45%.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υποβολή των προτάσεων γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis, ενώ ο φυσικός φάκελος κατατίθεται σε διάστημα δέκα ημερών από την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων σε έναν από τους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ, ανάλογα με τον τόπο υλοποίησης της επένδυσης και με βάση τη γεωγραφική αρμοδιότητα του καθενός, καθώς και στις συνεργαζόμενες με τον ΕΦΕΠΑΕ Συνεταιριστικές Τράπεζες και Αναπτυξιακούς Φορείς.

Προθεσμία
Οπως αναφέραμε, η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων ξεκίνησε από τις 15 Σεπτεμβρίου 2011 και η καταληκτική ημερομηνία είναι την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011. Επιλέξιμες θεωρούνται οι δαπάνες που θα γίνουν μετά την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης (13/09/2011).

Για όλα τα έργα που θα ενταχθούν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής μέχρι 50% της δημόσιας χρηματοδότησης με την προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής προκαταβολής.

Για τον Οδηγό του Προγράμματος, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα έντυπα υποβολής, τους τόπους υποβολής των προτάσεων, καθώς και πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες www.efepae.gr, www.yppo.gr, www.visitgreece.gr, www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, καθώς επίσης και τους διαδικτυακούς τόπους των εταίρων του ΕΦΕΠΑΕ και των συνεργαζομένων με τον ΕΦΕΠΑΕ Συνεταιριστικών Τραπεζών, όπως περιγράφονται λεπτομερώς στο παράρτημα του Οδηγού του Προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι για επιδότηση, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: