Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

14/10/11

ΥΠΑΑΝ: 72 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων

Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης, καθώς και στήριξης της απασχόλησης σε περιοχές που υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ξεκινά το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εθνικό αποθεματικό απροβλέπτων» (ΕΠΑΑ).

Το πρόγραμμα εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας 1: «Μεσομακροπρόθεσμη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού που υφίσταται τις συνέπειες απρόβλεπτων τοπικών ή τομεακών κρίσεων που συνδέονται με την οικονομική και κοινωνική αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένης τυχόν αναδιάρθρωσης που προκαλείται από φυσικές καταστροφές ή με τις συνέπειες της απελευθέρωσης του εμπορίου στις Περιφέρειες που πληρούν τους όρους για τον στόχο της σύγκλισης και στις Περιφέρειες που είναι επιλέξιμες για μεταβατική στήριξη στο πλαίσιο του στόχου σύγκλισης» στις 11 επιλέξιμες Περιφέρειες της χώρας, δηλαδή Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ηπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος, Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 72.000.000 ευρώ δημόσια δαπάνη.
Το πρόγραμμα στοχεύει:

- Στην τόνωση της πρόσβασης στην απασχόληση και της διαρκούς ένταξης στην αγορά εργασίας των αιτούντων εργασία και των ανενεργών ατόμων.

- Στην υποστήριξη των νέων επιχειρήσεων, ώστε να ενισχυθεί η προσαρμοστικότητά τους στις νέες συνθήκες.

Στο πλαίσιο αυτό ενισχύονται οι παρακάτω 2 δράσεις: Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών (σε φάση start-up) και ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και εργαζομένων τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και παροχής κινήτρων για την τόνωση της πρόσβασης και την ενθάρρυνση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΕΠΑΕ ορίζεται η 15 Νοεμβρίου 2011 με καταληκτική ημερομηνία στις 15 Ιανουαρίου 2012.

Οι ενδιαφερόμενοι για επιδότηση, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: