Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

13/10/11

Εως 23% θα μειωθούν οι τιμές των ακινήτων, εκτιμά η Εθνική

Τη μεγαλύτερη διόρθωση της τελευταίας 50ετίας βιώνει η ελληνική αγορά ακινήτων, σύμφωνα με το ετήσιο δελτίο της Εθνικής Τράπεζας για την πορεία της οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι η πτώση τιμών σε σύγκριση με το 2008 θα προσεγγίσει το 22%-23% μέχρι το τέλος του 2012.

Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα οι τιμές έχουν υποχωρήσει περί το 12%, σε σύγκριση με την κορύφωση των αποτιμήσεων το 2008, αναμένεται μέσα στον επόμενο χρόνο η πτώση να ξεπεράσει το 10%. Ταυτόχρονα, κατά τους αναλυτές της τράπεζας, καταγράφεται «βουτιά» που ξεπερνά το 15% και στα ενοίκια των κατοικιών, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το απόθεμα νεόδμητων κατοικιών (κατασκευής μετά το 2006) υπερβαίνει τις 85.000, ενώ με την προσθήκη νέας προσφοράς λόγω δυσκολιών ενοικίασης ή φορολογικής πίεσης, ο αριθμός υπερδιπλασιάζεται.

Υπολογίζεται, επίσης, ότι σε περίπου 100.000 παλαιότερα σπίτια έχει μπει πωλητήριο από τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα μειωμένα εισοδήματα που φέρνει η κρίση.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: