Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

30/10/11

Τα συν και τα πλην του "κουρέματος" για τους δανειολήπτες

Εμμεσες θετικές επιπτώσεις στα υφιστάμενα δάνεια των ιδιωτών φέρνει η αναδιάρθρωση του χρέους, επηρεάζοντας παράλληλα αρνητικά όλον τον μελλοντικό δανεισμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η αναδιάρθρωση χρέους δεν επηρεάζει άμεσα τους δανειολήπτες, αφού τα δάνεια δεν πρόκειται να επηρεαστούν ή να μειωθούν, παρά το γεγονός ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα "κουρευτούν" δραματικά. Το ύψος του όποιου δανείου έχουν οι ιδιώτες θα παραμείνει το ίδιο, ανάλογα με την προτέρα οικονομική κατάσταση, ωστόσο οι τράπεζες συντονισμένα θα κληθούν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις ακόμη και ενήμερων δανείων. Αυτή η ρύθμιση θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση τη μείωση του ύψους της μηνιαίας δόσης μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, καθώς και περίοδο χάριτος σε ορισμένες ομάδες πληθυσμού, αργότερα όμως θα περιλαμβάνει και "κούρεμα" του κεφαλαίου και των τόκων.

Ηδη στις ΗΠΑ, που προηγήθηκε η χρηματοπιστωτική κρίση, έχει ξεκινήσει μια ανάλογη διαδικασία, αλλά και εδώ σε περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων δανείων που θεωρούνται χαμένα μια αμερικάνικη τράπεζα έχει ξεκινήσει "κούρεμα" του συνολικού ποσού οφειλής έως και 50%. Η άλλη επίπτωση, η αρνητική, συνδέεται με την έλλειψη κεφαλαίων που θα υποστούν οι τράπεζες μετά το "κούρεμα", έλλειψη που θα οδηγήσει σε οριστικό κόψιμο της χρηματοδότησης. Εκεί εκφράζονται φόβοι ότι οι τράπεζες δεν θα δίνουν ακόμη ούτε εγγυητικές προς τις επιχειρήσεις, ενώ για τα νοικοκυριά ούτε λόγος για οποιαδήποτε μορφή χρηματοδότησης, τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ενδεχόμενο αυτό θα προέλθει από έναν πιθανό αποκλεισμό των τραπεζών από τις αγορές.

Πηγή: www.eisodima.gr

Οι ενδιαφερόμενοι για ρύθμιση οφειλών, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: