Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

10/12/11

Jeremie: Τρία προγράμματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα «Jeremie» (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises - Κοινοί ευρωπαϊκοί πόροι για τις πολύ μικρές ως μεσαίες επιχειρήσεις) αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με στόχο την υποστήριξη των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2007-2013.

Το επιτόκιο των εν λόγω δανείων επιδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, διατίθενται προς τις ΜμΕ τα ακόλουθα τρία προγράμματα «Jeremie»:

1. Νέα Επιχειρηματικότητα (Funded Risk Sharing). Αφορά τη χορήγηση δανείων έως 100.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις για την κάλυψη επενδυτικών αναγκών (αγορά, επισκευή επαγγελματικής στέγης, απόκτηση μηχανολογικού - επαγγελματικού εξοπλισμού κ.λπ.) και αναπτυξιακών σχεδίων (αγορά πρώτων υλών, αγαθών, υπηρεσιών κ.λπ.) με διάρκεια αποπληρωμής έως 6 έτη. Τα δάνεια παρέχονται με επιτόκιο έως 3,95%. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έχουν η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank.

2. Μικροδάνεια (Microfinance). Αφορά τη χορήγηση δανείων έως 25.000 ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας. Η διάρκεια αποπληρωμής ανέρχεται σε 5 έτη και παρέχεται με ευνοϊκό επιτόκιο.Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έχει η Alpha Bank.

3. Ψηφιακή στρατηγική (Information & Communication Technology - ICT). Αφορά τη χορήγηση δανείων έως 500.000 ευρώ σε ΜμΕ που θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις στους τομείς πληροφορικής και επικοινωνιών, αλλά και στις επιχειρήσεις του τομέα πληροφορικής και επικοινωνιών που θα επενδύσουν στην ανάπτυξη και την επικοινωνία. Η διάρκεια αποπληρωμής ανέρχεται σε 10 έτη και παρέχεται με ευνοϊκό επιτόκιο. Βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για την επιλογή των τραπεζών.

Financial Solutions: Οι ειδικοί στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις! Τηλέφωνα: 210.8818474 - 6945976642 (κο Παππά).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: