Μπορείτε να ενημερώνεστε από το άλλο μας site: www.businessopportunities.gr

7/7/11

Νέα εγγυοδοτικά προϊόντα του ΕΤΕΑΝ για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρουσίασε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδης.

Αυτά θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και είναι το εγγυοδοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που θα ενταχθούν σε προγράμματα του υπουργείου. Αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 2.500 επιχειρήσεις με κεφάλαια κίνησης διάρκειας έως δύο έτη και δυνατότητα περιόδου χάριτος έξι μηνών, με σκοπό την υλοποίηση του επενδυτικού τους σχεδίου. Το ανώτατο επιλέξιμο ποσό δανείου ανά επιχείρηση θα ανέρχεται σε 30.000 ευρώ.

Επίσης έρχεται πρόγραμμα για την παροχή εγγυήσεων σε εγγυητικές επιστολές τραπεζών. Επιλέξιμες θα είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερα από 250 άτομα και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως 50 εκατ. ευρώ.

Το τρίτο αφορά την εγγύηση δανείων επενδυτικού σκοπού. Με το πρόγραμμα αυτό θα καλύπτονται δαπάνες για επενδύσεις πάγιων εγκαταστάσεων ή εξοπλισμού κ.λπ.

Εξάλλου, παρατείνεται έως το τέλος του 2012 το προϊόν του ΕΤΕΑΝ "εγγύηση χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών".

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε, επίσης, πρόγραμμα για κεφάλαια κίνησης των εξαγωγέων. Μέσω του ΟΑΕΠ (Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων) εξασφαλίζεται η δυνατότητα χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ και για διάστημα μέχρι τέσσερις μήνες.

Πηγή: www.eisodima.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: